Recepten van Hongaars boerinnetje:

Geen culinaire hoogstandjes, gewoon zoals wij hier eten op zijn Hongaars met een Nederlands sausje, Of Hollands, met een snufje Hongaars.....

maandag

Lángos

Echt Hongaars, soort snack tussendoor zoals wij frites eten,wordt ook op straat verkocht.

Nodig (4 x lángos):

  • 2.5 kopje bloem
  • eetlepel gist
  • kopje lauwe melk
  • 1 gekookte aardappel geraspt
  • olie om in te bakken
  • gerapste kaas
  • tejföl (creme freche in NL)
  • beetje zout
  • knoflookteentje geperst in een kopje water
mijn hongaarse kookboek

In een kom de gist,melk,aardappel en bloem mengen en door elkaar kneden. Laat het 1 uur rijzen op een warme plaats met een theedoek erover.

Verdeel daarna het deeg in 4 bolletjes. Aan de randen moet het dikker zijn dan in het midden. laat nu nog 15 minuten rijzen.
controle of alles goed verloopt

Bak ze dan in de olie tot ze goudbruin zijn. Bestrijken met knoflookwater, beetje zout, tejföl en daarover de kaas.
heerlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten